Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nokka pokkaa

TuubaJummiJammi

(outoja yhteen sattumia) Laivan kaatumiset ja keulaportin ja lentokoneen nokan irtoaminen.

CHICAGO, 03/02/2015 -- Many know of the SS Eastland, which capsized on July 24, 1915 drowning 844 people in the Chicago River.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eastland_Postcard_-_View_of_Eastland_taken_from_Fire_Tug_in_river.png

https://fi.wikipedia.org/wiki/SS_Eastland (melkein saman verran uhreja ja nimi on melkein sama)

https://fi.wikipedia.org/wiki/M/S_Herald_of_Free_Enterprise'
Laiva lähti laiturista 6. maaliskuuta 1987 kello 19.05
Ajo ulkosataman aallonmurtajan luo kesti 18 minuuttia.
Herald of Free Enterprise kaatui kello 19.25, 90 sekuntia aallonmurtajan ohituksen jälkeen.
Ohitettuaan uloimman Pohjanmereen työntyvän aallonmurtajan laiva kiihdytti nopeuttaan. Kun laivan nopeus nousi 18 solmuun (33 km/h), keula-aalto alkoi ryöpyttää vettä autokannelle.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lockerbien_pommi-isku
Koneen räjähdyksessä irronnut keulaosa. (katso kuva)
5. joulukuuta 1988 (16 päivää ennen hyökkäystä) Federal Aviation Administration (FAA) antoi turvatiedotteen, jossa kerrottiin, että arabian aksentilla puhuva mies oli soittanut Helsingissä, Suomessa sijaitsevaan Yhdysvaltojen suurlähetystöön. Hän oli kertonut, että Frankfurtista seuraavan kahden viikon aikana lähtevä lento räjäytettäisiin. Hän kertoi, että suomalainen nainen veisi tietämättään pommin lentokoneeseen.

Nuo kaksi ensin mainittua onnettomuutta ei saa epäillä lavastuksiksi vaan olivat oikeita onnettomuuksia, mutta tämä <lockerby onkin sitten jo toinen asia, mikä antoi osaksi idean myös M/S Estonian keulaportti huijaukseen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/M/S_Estonia

Onnettomuustutkintaraportin mukaan noin kello 1.15[13] Turun saariston eteläpuolella keulavisiiri repeytyi irti laivasta aaltojen voimasta ja vettä alkoi tulvia autokannelle. Tämän vuoksi laiva kallistui aluksi noin 15 astetta ja pian sen jälkeen 30–40 astetta oikealle. Estonia lähetti hätäkutsuja kello 1.24–1.27 välillä, minkä jälkeen yhteys alukseen katkesi, ja alus alkoi nopeasti kallistua ja upota. Kallistuman vuoksi vettä tulvi sisään myös aaltojen rikkomista ovista ja ikkunoista kansilla 3–5, ja tämän jälkeen alusta ei olisi voitu enää pelastaa. Aluksen uppoaminen oli nopeaa ja väistämätöntä.
Aluksella oli onnettomuushetkellä 989 ihmistä, joista 852 menehtyi. <> Melkoinen sattuma että S/S Eastlandissa oli yhtä monta uhria. Sattumaa sekin että keulavisiiri irtoaa niin kuin Lockerbyn koneen nokka.
https://www.youtube.com/watch?v=IyqlkWZL0ZI ONKO TÄMÄ TUUBAA

2

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaasana

      https://www.youtube.com/watch?v=j5naaWe3nLI
      Lockerbystä alkoi lentomatkustajien tarkempi tarkkailu ja Estoniasta laivaliikenteen tarkkailu. EU:n rajavalvonta on suurimmaksi osaksi salaa tapahtuvaa tarkkailua ja matkustusasiakirjojen soveltaminen automaattiseen tietokone valvontaan sopiviksi.
      https://www.youtube.com/watch?v=IyqlkWZL0ZI

      Mutta miksi tuollaiset lavastukset. Ohjaamo ja keulavisiiri. Nuppeja molemmat.

      Pan Amin lentoturman motiivi oli kuulema siinä että Libya ja USA olivat nokka-pokkasilla. https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_ilmaisku_Libyaan

      Yhdysvaltain ulkoministeri kertoi saaneensa Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöön viikkoa ennen iskua soiton, jossa kerrottiin, että Pan Amin lennolla saatettaisiin tehdä pommi-isku. Soittaja kertoi iskun olevan kosto 3. heinäkuuta 1988 tapahtuneesta iranilaisen matkustajakoneen alasampumisesta ja Tripoliin tehdystä ilma-iskusta vuonna 1986.
      https://en.wikipedia.org/wiki/1986_West_Berlin_discotheque_bombing

      Silloin oli vielä vallalla vanhan liiton terrorismi. Uudenaikainen terrorismi alkoi kun vastakkaisasettelut maailmalla menivät sekaisin Gorbatsovin aloittaessa uudistus politiikkansa.
      Glasnost oli Mihail Gorbatšovin vuonna 1985 Neuvostoliitossa käyttöön ottama käsite. Sana tarkoittaa julkisuutta tai avoimuutta.

      Glasnost antoi kansalaisille uusia vapauksia, kuten suuremman sanavapauden, joka oli merkittävä muutos sillä keskushallinnon kritisoiminen oli aiemmin ollut kiellettyä. Myös media sai aiempaa suurempia vapauksia. 1980-luvun lopussa Neuvostoliiton hallitus joutui kasvavan kritiikin kohteeksi. Glasnost lisäsi sananvapautta enemmän kuin Gorbatšov alun perin suunnitteli. Tämän seurauksena kansalaisten näkemykset keskushallintoa kohtaan muuttuivat, mikä lopulta johti Neuvostoliiton romahtamiseen.

      Kohta länsimaat ovat samanlaisia mitä Neuvostoliitti oli ennen Glasnostia.

    • SattumanSanelemaako

      Lennon 93 mustan laatikon nauhoitusten ja lentokoneesta soitettujen puheluiden perusteella tiedetään, että henkilökunta ja matkustajat yrittivät ottaa lentokoneen haltuunsa saatuaan puhelimitse tietää, että samalla tavalla kaapattuja koneita oli jo törmännyt rakennuksiin samana aamuna. Tämä alempi linkki panee ajattelemaan. Jos kone upposi maan sisään kraateriin, koska maa oli siinä kohdin hyvin pehmeää siinä olleen kaivoksen takia joka oli täytetty jälkeen päin roskilla tai jollai. Se makaa siellä vieläkin. Kuinka he saivat kaivettua sen mustan laatikon esiin. Sitä minä vaan.

      https://www.youtube.com/watch?v=DaYMhg_plXg

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe